måndag 28 mars 2011

Ung Pirat förbundskongress 2011

Nytt år, nya tag.
I helgen hölls Ung Pirats förbundskongress 2011 i Uppsala.
Det var en otroligt kul helg där jag fick chansen att bekanta mig med många grymma pirater, ni rockar helt enkelt. =)

Men det var också en tuff helg när det kom till besluten för Ung Pirats framtid. Många starka viljor och åsikter framfördes men vi lyckades komma fram till bra beslut ändå bl.a. en väl genomtänkt verksamhetsplan och budget som röstades igenom utan.
Dock så förekom det tillfällen och händelser som var mindre bra, till och med fail och borde absolut hållas i åtanke till kommande kongresser.

Vi valde också en ny förbundsordförande då vår eminenta Stefan Flod tackat för sig och ger sig in i nya utmaningar framöver. Stefan höll ett avskedstal under lördagskvällens middagen och fick stående ovationer. Det finns inte nog med ord som kan beskriva vilket fantasktiskt jobb du har gjort för Ung Pirat och piratrörelsen Stefan. Men du lämnar ett tomrum efter dig. Lycka till framöver.


Det blev som väntat, Gustav Nipe som axlar manteln och leder Ung Pirat med nya tag och friska ideér. (skånefieringen av piratrörelsen är total!) :P
Jag önskar dig grattis och lycka till i din nya roll Gustav, du har som jag sa till dig, en hel del arbete framför dig men jag har stor tro i att du levererar också.

Foto:Lars Johansson

Sedan kom vi till valet av styrelse, detta visade sig bli en av de svåraste besluten för kongressen att ta under helgen. Många hade sina favoriter som de kämpade ihärdigt för (åter igen, fail i vissa avseenden) och platserna i styrelsen räckte helt enkelt inte till för de otroligt duktiga och kompetenta kandidater som fanns.
Slutresultatet får ändå anses var lyckat.
Är extra nöjd över att vi har fått en representant från Värmland i form av Mikael Holm.
Nu ska vi också fortsätta att stötta och puscha allas vår Lucas Persson så att också han inom en snar framtid väljs in i förbundsstyrelsen där jag är säker på att han kommer att visa sig vara en tillgång i många år framöver. Du har både tid och ett stort stöd Lucas, så tappa inte hoppet.

2011 års förbundsstyrelse för Ung Pirat:

Ordförande - Gustav Nipe
Förbundssekreterare - Nils Agnesson
Ledamöter - Victoria Westberg, Niklas Dahl, Sandra Grosse, Max Gnipping och Lars Johansson
Suppleanter - Mikael Holm, Malin Ahnberg, Carolina Sartorius , Mimmi Lowejko och Patrik Greco

Valberedning - Hanna Dönsberg, Stefan Flod, Snild Dolkow, Ver Takeo och Tobias JernérJag kan med säkerhet påstå att alla som var på plats i helgen lämnade kongressen fullpeppade med ett hopp och engagemang för framtiden som jag hoppas sprider sig, inte minst, inom Ung Pirat och PP lokalt. Nu kör vi! =)

Bilderna i detta inlägg och fler hittar ni i bildbanken UPK2011
Bambuser feed från helgen hittar ni hos Tapiren.

Piratpartiets partiledare, Anna Troberg: Gammalt och nytt hos Ung Pirat


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar