tisdag 8 mars 2011

"Dags att ge de seriösa debattörerna en plats att breda ut texten."



“Honest differences of views and honest debate are not disunity. They are the vital process of policy making among free men.”
-Herbert Clark Hoover



Piratpartisterna Jonathan Rieder Lundkvist och Marcus Schmidt har i dagarna startat det oberoende diskussionsforumet svpol.se
"Svpol – svensk politik. Det sägs ibland att det är en sandlåda, där det enda som sker är att små människor kastar sand på varandra. Det sägs också att den som vill ha riktigt debatt om riktiga frågor med riktiga argument måste söka sig utomlands – och då inte ens till det politiska, utan det akademiska.

Det behöver inte vara så. Sverige var förvisso ett kulturellt och intellektuellt bakvatten i större delen av sin historia, men det är över nu.

Och det är dags att ge de seriösa debattörerna en plats att breda ut texten. Med källreferenser, med plats för definitioner, med allt som tycks saknas i den gängse diskursen."


Detta är ett mycket välkommet initiativ som på bara några dagar redan lyckats publicera ett par väldigt läsvärda inlägg, och mer lär det bli.

Dagens Opinion hade en ganska kul spinn på initiativet där det konstaterades att svpol.se kapat(?) twitter taggen med samma namn. :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar