torsdag 8 juli 2010

Swift-avtalet röstas igenom

Idag godkänner EU-parlamentet det så kallade Swift-avtalet.
Avtalet innebär att offantliga mängder data om europeiska privatpersoners- och företags banktransaktioner skickas till USA .

Vad får vi i utbyte av USA? Ja, det är tämligen oklart i dagsläget men för att ta del av dina och mina banktransaktioner krävs vare sig misstanke eller bevis för någon brottslighet.


Bloggaren Magnihasa skriver:
-Det är faktiskt en smula oklart vad vi får i utbyte. Det lär ju inte vara så att de diplomatiska relationerna mellan koloni och moderland har försämrats så drastiskt under de senaste åren att det rör sig om ett direkt krav av typen do or die - Vänsterpartiet torde ha gjort någon slags poäng av det hela för länge sedan i sådana fall.

Piratpartiets EU-parlamentariker, Christian Engström fortsätter:
- Swift-avtalet innebär överföring av data i bulk om europeiska medborgares och företags banktransaktioner till USA:s terroristjägare. För några månader sedan ansåg en stor majoritet i Europaparlamentet att det var oacceptabelt. Det nya avtalet ändrar ingenting i sak. Ändå kommer socialdemokraterna, liberalerna, kristdemokraterna och de konservativa i dag att rösta ja. Det känns ryggradslöst.


"Men fight for freedom, then they begin to accumulate laws and treaties to take it away from themselves." ~Author unknown



Tillsammans med mina partikamrater så säger jag, JA! till det öppna samhället!
Lägg din röst på Piratpartiet i riksdagsvalet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar