tisdag 20 juli 2010

Alollola soseror inontote upoppop totilollol sostotororebobrorororPoPiroratotpoparortotietot sostotälolloleror upoppop momedod enon hohelolsosidodesosanonnonononsos sosomom totävovlolinongogsosbobidodroragog foföror DoDNoNsos RoRekoklolamomcocupop, vovilolkokenon popuboblolicocerorasos idodagog (popdodfof). Idodé ocochoh foforormom hoharor gogjojorortotsos avov avov rorekoklolamom- ocochoh kokomommomunonikokatotiononsosbobyrorånon popmomocochohcoco. ;)

[översatt]
Piratpartiet ställer upp med en helsidesannons som tävlingsbidrag för DNs Reklamcup, vilken publiceras idag (pdf). Idé och form har gjorts av av reklam- och kommunikationsbyrån pmochco.

– Vi använder inte rövarspråket bara för att vi är pirater. Det finns en tanke bakom, säger vice partiledare Anna Troberg. Vi lever i en tid när man har en förväntan att man kommunicerar privat, men där storebror, staten kan gå in och se vem du skriver mail till, vem du ringer, var du är osv.

Det råder en uppfattning om att de som vill försäkra sig om att staten inte läser privatpersoners mailkorrespondens bör kryptera sina brev. Problemet är dock inte enbart att nån eventuellt skulle läsa breven. Det är även att man kan kartlägga väldigt mycket om en person genom att veta vilka den kommunicerar med.

– Vi försöker helt enkelt synliggöra att även kommunikation som man tror är privat, kan följas och läsas av staten, fortsätter Anna Troberg. FRA-lagarna har möjliggjort kartläggning av individer genom att se vilka de kommunicerar med, vilket säger mer än gemene man ibland är medveten om.


SoSå gogöror sosomom momigog ocochoh momånongoga anondodrora, rorösostota Popiroratot i hohösostot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar