fredag 13 augusti 2010

Piratpartiet släpper Valmanifest 2.0

För en och en halv vecka sedan släppte Piratpartiet sina första valmanifest. Reaktionerna var blandade och skapade oklarheter i interna och externa diskussioner. Piratpartiets styrelse beslutade därför att öppna upp de befintliga valmanifesten för vidare diskussion med medlemmarna i partiets forum. Idag släpper Piratpartiet resultatet.


"Under några hektiska dagar har partiets medlemmar jobbat hårt med att diskutera sakfrågor och finslipa texterna. Styrelsens sekreterare, Mikael Nilsson, har hållit i arbetet med att i största möjliga mån få fram konsensus i forumtrådarna och justera det ursprungliga manifestet därefter.

– Det har varit spännande. Våra medlemmar är mycket kunniga och har tillfört djup och perspektiv till valmanifesten, säger Mikael Nilsson. Jag tror att det politiska klimatet i stort skulle må bra av att alla partier vågade släppa in vanligt folk i den politiska processen så som Piratpartiet gör.

– Det är mycket viktigt för oss att våra aktivister känner att de står bakom vårt valmanifest till 100%, säger partiets vice partiledare, Anna Troberg. Det är ju de som utför hästjobbet med att sprida budskapet och svara på frågor om det på gator och torg."


Under förädlingsarbetets gång har texter finslipats och stycken flyttats.
Bara i några enstaka fall har sakpolitiken i sig justerats.


Piratpartiets valmanifest 2010 v2.0 ? INTEGRITET
Piratpartiets valmanifest 2010 v2.0 ? KULTUR
Piratpartiets valmanifest 2010 v2.0 ? KUNSKAP


Ja, vad säger man? Bättre sent än aldrig ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar