tisdag 15 november 2011

Dags att nominera till förbundsstyrelsen för Ung Pirat!


"Nu är det hög tid att du tipsar oss i valberedningen om bra kandidater till förbundsstyrelsen!

Vad håller en förbundsstyrelse egentligen på med?
Ung Pirats förbundsstyrelse består av förbundsordförande, förbundssekreterare, fem ordinarie ledamöter och fem rangordnade ersättare. Den årliga kongressen, dvs medlemmarna, sätter en verksamhetsplan som styrelsen har till uppdrag att utföra. Eftersom Ung Pirat inte har något eget program, utan delar samma politiska uppfattning som Piratpartiet, så har styrelsen också ansvar för att driva ungpiraters frågor internt gentemot partiet.

Vad innebär en nominering till förbundsstyrelsen?
Att nominera någon är detsamma som att tipsa oss om någon du tycker passar att arbeta i förbundsstyrelsen. När vi fått in en nominering, kollar vi alltid med personen i fråga om de är intresserade av posten. Om du vill skicka en nominering, är det bra om du uppger mer än bara namn, t.ex. bostadsort eller lokalavdelning - det finns många Jonas Andersson där ute!

Vad händer sen då?
För att vi ska hinna med vår del i det hela vill vi ha in nomineringar senast den 5:e januari 2012. Efter det kommer vi i valberedningen utföra en del intervjuer, för att slutligen sätta ihop vårt förslag till kongressen 2012 - där de medlemsvalda ombuden är de som röstar, och därmed bestämmer vilka som ska ta plats i styrelsen."


Frågor och särskilt nomineringar är varmt välkomna i valberedningens inbox: valberedningen@ungpirat.se


Hjälp gärna Ung Pirat att sprida detta via bloggar, twitter, facebook m.m. !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar