onsdag 11 maj 2011

Ett sista val...Ja partikamrater... vi finner oss nu i slutskedet av årets vårmöte för Piratpartiet.
Vi har bl.a. röstat in nya ledamöter till partistyrelsen.
Nämligen Mattias Bjärnemalm, Torbjörn Wester, Emil Isberg och Henrik Brändén.
(Rick Falkvinge fick också förnyat förtroende, likaså Marit Deldén som styrelsens sammankallande.)

Även Sammy Nordström valdes in i fyllnadsvalet och jag kan inte säga annat än att det glädjer mig djupt att se just dessa nya förmågor i partistyrelsen.
Ni har mitt fulla förtroende och respekt, allihop. Jag är övertygad om att ni kommer att göra bra ifrån er och jag vet att ni alla har medlemmarnas bästa i åtanke i allt ni företar er.

Nu återstår dock en plats i fyllnadsvalet. Då varken jag eller Christoffer Willenfort nådde upp till 50% av rösterna så pågår nu en andra voteringsrunda i fyllnadsvalet där vi står som motkandidater.

Jag har största respekt för Christoffer då han bl.a. visat sig vara den mest engagerade suppleanten i tidigare styrelse, och med tanke på de närvaro problem som funnits så skall han ha all cred för detta. Denna suppleantpost blir efter vårmötet en ordinarie plats i styrelsen dessutom med mandatperiod till 2011-12-31. Det gläder mig.

För egen del så hoppas även jag på ert förtroende i denna nya styrelse. Ju fler vi är som har nya ideér, arbetssätt och engagemang för medlemmarna, ju bättre för partiet i längden. Det är jag helt övertygad om. Vi har dessutom fått en mer geografiskt blandad styrelse denna gång vilket också det är att föredra. Det saknas dock representation från väst just nu.

Men som jag tidigare bloggat om så ber jag er alla ta en funderare på hur styrelsen som helhet ska se ut framöver. Också ber jag er läsa min kandidattråd för att få bästa möjliga uppfattning om vad jag kan och vill tillföra arbetet i styrelsen.

Vem ni än väljer till denna sista plats i styrelsen så är jag hedrad och tacksam över att ha fått kandidera i detta val.

Med fortsatt hopp för framtiden. / JP Anderson

.

2 kommentarer: