lördag 18 februari 2012

KD gör en pudel?


Göran Hägglund, Maria Larsson och David Lega gör nu en kovändning i frågan om tvångsterilisering vid könskorrigerande ingrepp.
Som då Kristdemokraterna fram tills nu, med Hägglund och Larsson i spetsen, har varit den absolut starkaste förespråkaren av.

DN.se
"Alla är lika mycket värda. Från Kristdemokraternas sida har vi varit tydliga med att frågan om sterilisering vid könsbyte – liksom andra frågor som rör barn – kräver noggrann eftertanke och analys. Många transsexuella möts med hat och rädsla, vilket strider mot principen om alla människors lika värde – ledstjärnan för kristen idétradition och därmed för kristdemokraterna. Därför är det vår uppfattning att kraven på sterilisering vid könsbyte bör avskaffas, skriver Kristdemokraternas partiledning."

Nu vill de i alla fall påstå att det var hela tiden meningen att vänta in bättre(?) underlag i frågan och att det "underlaget" nu presenterat sig.

Dvs, they fucked up! och de försöker rädda ansiktet i det här inlägget med en hel del trolleri.

Men, oavsett orsak bakom så har KD nu ändrat sin åsikt och öppnat upp för att äntligen avskaffa denna grymt kränkande och förödmjukande stycke lagstiftning.
Det måste iaf anses vara positivt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar