torsdag 2 september 2010

Integritet var det ja...


Ja, det är nu 17 dagar kvar till valet avgörs och vi börjar se mer och mer bevis på att integriteten faktiskt har en stor betydelse för många i detta val.

Och det är väl självklart.
Vem vill se denna fortsättning mot ett totalitärt övervakningssamhälle?
Detta klåfingeri av våra medborgerliga rättigheter?

För ja, så illa är det och värre kommer det att bli.

En artikel publicerad i dagens SvD listar kort och gott vad bl.a. Piratpartiet vill åstadkomma under kommande mandatperiod i riksdagen.

"Rick Falkvinge, partiledare Piratpartiet:

Vilka är de viktigaste politiska frågorna för er nu?

– Integritet, kultur och kunskap pratar vi om. Integritet handlar om rätten att ha ett privatliv när du inte är misstänkt för ett brott samtidigt som du alltid kan granska makten. Kultur, rätten att få skapa och dela med sig och ta del av kultur. Kunskap, rätten att observera, rapportera, kommunicera och informera.

Huvudpunkter från PP:s valmanifest:

Integritet: Partiet vill se ett samhälle där medborgarna och internet inte övervakas. Ett fritt internet där du kan lita på att privat information förblir privat. Delar av FRA-lagen och Ipred-lagen ska rivas upp och Försvarets Radioanstalt (FRA) läggas ned.

Kultur: Partiet vill reformera upphovsrätten så att den bättre passar det moderna kulturklimatet. Man vill även främja fri, icke-kommersiell inhämtning, nyttjande, förädlande och spridning av kultur. Partiet är för fri fildelning.

Kunskap: Partiet vill värna om kunskapssamhället. Patent ska avskaffas. Resultat från offentlig finansierad forskning ska göras tillgänglig för alla och fria att använda. Elever i skolan ska ha tillgång till datorer och internet. Myndigheter ska börja använda öppen källkod i programmen."


Vi får också stöd av Henrik Brändén, före detta socialdemokrat, och Markus Berglund, centerpartist, i en annan artikel i Svenska Dagbladet med en uppmaning till medborgare som värnar den personliga integriteten och rätten till ett privatliv att rösta på Piratpartiet.


"Vi som skriver detta har länge varit medlemmar och aktiva i Centerpartiet respektive Socialdemokraterna. Vi har haft kommunala uppdrag, och den ene av oss har varit förbundssekreterare i Centerpartiets Studentförbund, den andre förbundskassör i Socialdemokratiska studentförbundet. Vi är bägge övertygade anhängare av våra respektive partiers ideologi, och stora delar av deras politik.

Ändå har vi kommit till slutsatsen att vi i årets riksdagsval inte kan rösta på våra vanliga partier. Istället vill vi rikta en kraftig uppmaning till alla som tycker att medborgerliga rättigheter och personlig integritet är viktigt: Rösta på Piratpartiet!"


En stor eloge till dessa två herrar som vägrar gå på sina egna partiers linje och vågar stå för vad de anser vara RÄTT!

Våga vägra storebrorssamhället.


För din egna, dina barns och dina medmänniskors rätt till ett privatliv.
Rösta på Piratpartiet i riksdagsvalet den 19 September.Andra som bloggat om detta: Ensson.se, Svensk myndighetskontroll, Opassande, Farmor Gun, Enligt min humla, Emil Isberg, Magnihasa, Anders S Lindbäck

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar