torsdag 6 december 2012

Piratpartiet har nu fått ytterligare två lokalföreningarTisdagen den 4 December 2012 var det då dags för värmlandspiraterna att starta upp sina två första lokalföreningar, regionföreningen Piratpartiet Värmland och kommunföreningen Piratpartiet Karlstad.

Föreningarnas interimstyrelser:

Piratpartiet Värmland
Ordförande: C Magnus Berglund
Sekreterare: JP Anderson
Kassör: Isabelle “Izzie” Danielsson
Ledamöter: Coby Acinti och Lucas Persson

Piratpartiet Karlstad
Ordförande: Isabelle “Izzie” Danielsson
Sekreterare: Malin Karlsson
Kassör: Jimmie Karlsson
Ledamöter: Andre Piirsalu, Sebastian Andersson,
Oskar Norberg, Coby Acinti och JP Anderson


Att vi nu äntligen har en ordentlig grund för lokal organisation såväl som nya förutsättningar för skapandet av lokal politik på ett sätt som inte var möjligt 2010 är i alla fall denna pirat säker på kommer ge oss ännu större möjlighet till framgångar i lokalvalen 2014.

Detta och det faktum att partiet breddar sin politik, fått en rejäl tillströmning av nya medlemmar* och för första gången sedan valen 2010 också synts i en opinionsundersökning där Piratpartiet fick inte mindre än 1,1% av väljarstödet kan inget annat än att ingjuta hopp och förnyad glöd för partiets politik och de kommande valen.

Och som påtalats i PP Värmlands partiblogg, så kommer 2013 att bli ett aktivt och spännande år då lokalföreningarna kommer att fokusera på framtagandet av lokalpolitiska plattformar, medlemsvärvning och ett par större event för att kicka igång valrörelsen.*(Tre av dessa nya medlemmar valdes in i PP Karlstads interimstyrelse under vad som var deras första AFK-möte inom partiet. Detta påvisar partiets organisatoriska öppenhet och osedvanliga förmåga till inkludering såväl som våra medlemmars vilja att engagera sig.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar