onsdag 5 oktober 2011

Kandidatförklaring inför valet till partistyrelsen.


Ju fler vi är som har nya ideér, arbetssätt och engagemang för medlemmarna, ju bättre för partiet i längden. Det är jag helt övertygad om. Att ha en geografiskt blandad styrelse är också att föredra, just nu saknas det representation för tex. norr, syd och väst. Men det finns nu bra kandidater att lägga sin röst på ifrån just dessa distrikt.
Med detta i åtanke och med en ödmjuk tro i att jag själv har något att tillföra styrelsen så tackar jag ja till nomineringen till Piratpartiets partistyrelse.

Vem är JP då?
Jag är en 32- årig teknik- och historieintresserad tvåbarnsfar, fritidspolitiker och tänkare som för tillfället går en verkstadsteknisk utbildning på Lernia.
Har varit aktiv i Piratpartiet sedan våren 2009 då jag började som kommunledare i Kil och blev året därpå, vald till valkretsledare för Värmland. Var också drivande i att ta fram ett lokalpolitiskt program tillika kandidat och kampanjledare i lokalvalet till Kils kommunfullmäktige 2010.


Det viktigt att vi väljer en styrelse som arbetar tillsammans med och inte för medlemmarna. Att vi väljer en grupp som kan ta sig an arbetet med fräscha visioner, nytänkande och förutsättningar som kan förfina och utveckla partiet i en riktning som skapar bästa möjliga förutsättning för partiet inför valen 2014.

Vad jag vill i mitt arbete i partistyrelsen är att arbeta aktivt för att vi fortsätter att utveckla ett system som låter medlemmarna ta större del i det arbete som sker. Att vi tillsammans vidareutvecklar och förfinar partiets politik, inte minst gör den mer lättförståelig för alla medborgare. Jag är dessutom öppen för diskussioner om en eventuell breddning av vår politik eller i det minsta hitta nya områden att implementera den på.
Vi ska också se till att få fart på partiet lokalt.

Det har lagts en proposition till mötet att ta ställning för när det gäller skapandet av lokala organisationer. Det är ett bra och genomtänkt förslag som jag verkligen hoppas och tror röstas igenom.
Men arbetet med lokala organisationer stannar inte där. Vi har i dagsläget mindre lokalt aktiva än någonsin tidigare. Att engagera de lokala medlemmarna på nytt är lika viktigt som möjligheten att skapa en lokal organisation och inte heller ett jobb som skall helt läggas på våra lokala företrädare utan jag anser att även detta skall få partistyrelsens fulla uppmärksamhet och deltagande.

I övrigt så tycker jag att nomineringstexten beskriver ganska fint hur jag jobbar:

"JP kan ha starka åsikter kring saker, men är samtidigt också öppen och tar ett helhetsperspektiv. Han är införstådd i att styrelsen arbetar i grupp och är beredd att kompromissa där det ger ett beslut som hela gruppen kan stå bakom. / Henry Rouhivuori "


Min utfrågningstråd hittar ni här på Piratpartiets mötesforum för pågående höstmöte.

Mvh JP Anderson / Värmlandspiraten

4 kommentarer:

 1. Ser fram emot ditt sällskap i vår lilla skara! :)

  SvaraRadera
 2. Från en outsider med ett öga bakåt mot det gamla partiet:

  Lycka till. Tror du kan bli bra i styrelsen ;)

  SvaraRadera
 3. Tackar:)
  Det betyder mycket för mig att du och Sammy hyser ett sådant fötroende :)

  SvaraRadera