fredag 3 juni 2011

Diktatur eller demokrati... sak samma?



“Democracy means simply the bludgeoning of the people by the people for the people.”

I en undersökning gjord av World Values Survey här i Sverige svarar var fjärde person mellan 19-29 att det vore ”ganska eller mycket bra” om Sverige var odemokratiskt och styrdes av en stark, diktatorisk ledare.

Really?! Men diktaturer är ju dåliga förstår ni väl?
Unga människor vet inte vad de talar om när de påstår något dyligt... eller gör de?

Svensk politik är lite som att se en såpopera som har gått långt över sin bäst före datum. Visst dyker det upp nya karaktärer med jämna mellanrum men summan av deras medverkan blir oftast densamma, en blek kopia av sin föregångare som egentligen inte tillför något nytt i dramat.
Yngre vuxna har idag lite eller inget intresse i denna såpa, för det tillförs inget nytt eller värdefullt till deras dagliga liv.

Eller som Beelzebjörn skriver:

"För de har inga illusioner om att politiker bryr sig om dem, eller om att politiker gör eller säger någonting av andra skäl än egenintresse. De är inte dumma i huvudet på något sätt - de bara känner sig varken berörda eller inkluderade, och när en politiker talar hör de bara försäljarsnack."
han fortsätter...
"När stod senast en ledande politiker för en impopulär åsikt av principskäl, trots att det skulle kunna kosta honom eller henne röster? När lade de senast energi på att sätta igång en debatt för att de var ärligt intresserade av att få veta folkets åsikt?"

Dagens sanning indeed.... men vad krävs för en ändring av detta?
Vet du?

Läsvärt inlägg på #svpol.se: Vems demokrati?